recept: Csiki gulyás, Kifőzde
Csiki gulyás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg marhalábszár,
1 fej vöröshagyma,
3 dkg zsír,
1 ek pirospaprika,
3 gerezd fokhagyma,
egész köménymag,
fél kg savanyúkáposzta,
3 dkg rizs,
3 dl tejföl


Egy nagy fej hagymát felkockázok és a zsírban megpirítom. Rászórom a paprika felét, a péppé tört fokhagymát, egy csipet köménymagot, a felkockázott húst és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Összekeverem, felforralom, csendesen főzöm fedő alatt.
Mikor a hús félig megpuhult, beleteszem a savanyúkáposztát, a megmosott rizst, a maradék paprikát, és a káposztától függően sózom.
Az egészet fedő alatt puhára főzöm és tejföllel bőven megöntözve tálalom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: székelykáposzta
 A gulyás
 bográcsgulyás
 pörkölt
 pincepörkölt Francipapesz módra

Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.30. Utoljára frissítve: 2008.11.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 13:17:56 - 1.76)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez