Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
50 dkg marhalábszár, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg zsír, 1 ek pirospaprika, 3 gerezd fokhagyma, egész köménymag, fél kg savanyúkáposzta, 3 dkg rizs, 3 dl tejföl |
Egy nagy fej hagymát felkockázok és a zsírban megpirítom. Rászórom a paprika felét, a péppé tört fokhagymát, egy csipet köménymagot, a felkockázott húst és annyi vizet, hogy éppen ellepje.
Összekeverem, felforralom, csendesen főzöm fedő alatt. Mikor a hús félig megpuhult, beleteszem a savanyúkáposztát, a megmosott rizst, a maradék paprikát, és a káposztától függően sózom. Az egészet fedő alatt puhára főzöm és tejföllel bőven megöntözve tálalom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|